Waarom Crestliner

Unieke "Four-X hull

Onze aluminium boten zijn mede dankzij bijna 70 jaar ervaring in het bouwen van boten prachtig gelijnd, licht van gewicht en zeer duurzaam. Wij hebben voor de Deep-V boten een Four-X hull ontwikkeld. Dit houdt in dat de romp opgebouwd is uit vier aluminium panelen die met elkaar verbonden worden door interlocking-aluminium profielen en geïntegreerde "spray rails". Hierdoor ontstaat een robuuste waterverdrijvende romp. 

Dubbel gelaste kiel

De kiel wordt geconstrueerd met behulp van een veer en groef profiel uit één stuk. U ziet hiernaast een afbeelding van ons kiel-profiel. De aluminium vlakpanelen worden in de groeven geplaatst en vervolgens wordt het geheel aan binnen en buitenzijde volledig afgelast. Deze manier van construeren zorgt ervoor dat de kiel het sterke middelpunt van de boot is!

Perfecte passing

Ook voor de overgang van het vlak van de boot naar de zijden wordt een veer en groef interlockingprofiel gebruikt. Dit zorgt voor een strakke lijn, perfecte passing en waterdrijvende eigenschappen. Uiteraard wordt ook dit geheel volledig afgelast. 

Volledig afgelast

De romp van de boot wordt met behulp van een mal opgesteld en gefixeerd om ervoor te zorgen dat de maatvoering bij iedere boot gelijk is. Na het fixeren worden de aluminium panelen van het vlak en de zijden met de interlockingprofielen verbonden door middel van kleine hechtlasjes. Hierna wordt wederom de maatvoering gecontroleerd waarna het volledige lasproces kan beginnen. 

Verfijnde afwerking

De boot wordt verfijnd en strak afgewerkt. Scherpe randen of uitstekende popnagels waar vislijnen achter kunnen blijven steken, treft u bij onze Crestliners niet aan. De boot wordt volledig met de hand geschuurd om te zorgen voor een superieure hechting van de primers en lakken. De lakken zijn van hoge kwaliteit en mede door het gebruik van ovens is het eindresultaat een duurzame high-gloss finish. 

De beste garantie

Crestliner Deep-V boten geven levenslange fabrieksgarantie op de romp, 10 jaar garantie op de frameconstructie van het interieur en 3 jaar garantie op alle overige onderdelen van de boeg tot het achtersteven. 

Innovaties

Ons moderne design en de innovatieve manier van construeren zorgt ervoor dat wij één van de meest gewilde Deep-V boten van de industrie produceren. Dit komt mede tot stand door de samenwerking met een pro-staf team dat ons iedere keer weer motiveert onze boten verder te ontwikkelen of te professionaliseren.